Visie op subsidies

Succesvol subsidie aanvragen

 

Subsidies proberen u te verleiden

Subsidies zijn een financiële prikkel van de maatschappij om bepaald gewenst gedrag te stimuleren. Met subsidies probeert de overheid bedrijven en instellingen te verleiden om vrijwillig tijd en geld te besteden aan het aanpakken van dringende en grote maatschappelijke uitdagingen: gezondheid, energie, duurzaamheid, veiligheid, economie, onderwijs, armoedebestrijding.

Dat is prima maar doe vooral wat u al van plan was

Een bedrijf moet nooit iets gaan doen uitsluitend om subsidie te krijgen. Zich laten verleiden en plannen een beetje aanpassen mag natuurlijk wel. Dat is precies waar een subsidie voor bedoeld is. Nota bene: een subsidie verhoogt niet die winst, maar verlaagt de kosten. U moet altijd een deel van de kosten zelf dragen. Dus kunt u maar beter iets doen wat u toch al had willen doen.

Administratie hoort erbij

Subsidie is een gift van de maatschappij. Goede verantwoording daarvan is in dat licht een logische en noodzakelijke eis. Begin dus alleen aan subsidies als u als bedrijf bereid bent om aan de administratieve verplichtingen te voldoen.

Subsidie aanvragen is niet uw core business

Een subsidie aanvragen is op zichzelf niet moeilijk, maar het vraagt wel specifieke kennis en ervaring om subsidiemogelijkheden te ontdekken én succesvol aan te vragen. Er zijn namelijk wel veel subsidieverstrekkers: op gemeentelijk, provinciaal, nationaal en Europees niveau. En elke subsidieverstrekker heeft weer zijn eigen regelingen, met eigen kenmerken, voorwaarden, procedures, prioriteiten en slaagkansen. Mijn advies aan bedrijven is dan ook: word geen subsidie-expert. De core-business van bedrijven is niet het werven van subsidies. Huur een deskundig adviseur in, net als u dat doet voor het opstellen van uw belastingaangifte of uw advertising plan.

Succesvol subsidies aanvragen is samenwerken

Succesvol subsidies aanvragen is het resultaat van goed samenwerken.  De opdrachtgever heeft de vakinhoudelijke kennis en kennis van de markt. Mijn inbreng bestaat uit kennis van de spelregels, uit creativiteit en doorzettingsvermogen om een aansprekend project en samenwerkingsverband tot stand te brengen, en uit discipline en zorgvuldigheid om aanvragen tijdig en compleet in te dienen.

Wilt u het subsidiepotentieel van uw onderneming maximaal benutten?

Laat uw gegevens achter, of bel of mail Alex Beek, voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek, direct subsidieadvies of voor een 2nd opinion over een lopende aanvraag.

Contactformulier

AB Consultancy