Subsidies voor innovatie

Subsidies voor innovatie

Innovatie is voor elke onderneming van levensbelang maar leidt tot extra kosten. Er zijn meerdere subsidies voor innovatie waarmee ondernemers hun innovatiekosten kunnen verlagen.

Bekijk hier een overzicht van innovatiesubsidies waarvoor u mogelijk in aanmerking komt.

Subsidies voor innovatie

Bekijk hieronder de belangrijkste innovatie subsidies voor ondernemers die investeren in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten.

WBSO

Start u een R&D-project? Dan kunt u R&D-kosten verlagen via de WBSO. Deze regeling biedt een aantrekkelijk fiscaal voordeel dat verrekend wordt via de maandelijkse loonaangifte.
Lees meer…

MKB-instrument

Bent u een MKB en hebt u een idee voor een revolutionair nieuw product, proces of dienst? Het MKB-instrument van de EU ondersteunt ontwikkeling van internationaal baanbrekende innovaties.
Lees meer…

MIT-regeling

Wilt u als MKB de haalbaarheid van een innovatieproject onderzoeken? Of een R&D-samenwerking aangaan met een ander MKB? Dan is de MIT-regeling mogelijk iets voor u.
Lees meer…

Eurostars

Bent u een MKB en samen met partners in andere landen bezig met het ontwikkelen van technologie voor nieuwe producten? Dan kunt u gebruikmaken van Eurostars.
Lees meer…

EFRO

Bent u van plan samen met andere bedrijven en kennisinstellingen een innovatieproject te starten of een proeftuin op te zetten? De EFRO-regeling kan u daarbij financieel ondersteunen.
Lees meer…

Rentedragende lening

Behalve subsidies zijn er ook andere vormen van projectfinanciering, bijvoorbeeld in de vorm van een rentedragende lening.
Lees meer…

Wilt u het subsidiepotentieel van uw onderneming maximaal benutten?

Laat uw gegevens achter, of bel of mail Alex Beek, voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek, direct subsidieadvies of voor een 2nd opinion over een lopende aanvraag.

Contactformulier

AB Consultancy