Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE)

Wat is de ISDE?

Uw kantoor of fabriek verwarmen tegen lagere kosten? En de uitstoot van CO2 verminderen? Dan kunt u gebruik maken van de ISDE-subsidie. U krijgt een deel van uw investeringskosten terug bij aanschaf van een of meer warmtepompen, zonneboilers, zonnepanelen en kleinschalige windturbines. De subsidie is bestemd voor ondernemers met een KvK-nummer.

De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het type en de energieprestatie. Bekijk de eisen, goedgekeurde types en subsidiebedragen In de apparatenlijsten. 

Wat kunnen wij voor u doen?

Onderzoeken subsidiepotentieel

Wij onderzoeken het subsidiepotentieel van uw milieuvriendelijke investeringen en zorgen er voor dat u dit potentieel maximaal benut.

Aanvraag indienen

Wij schrijven de aanvraag in overleg met de verantwoordelijke (technische) medewerkers en dienen de aanvraag namens u in. Als er na indiening nog vragen zijn, helpen wij u deze vragen snel te beantwoorden.

Komt U in aanmerking voor de ISDE?

Lees hieronder de belangrijkste voorwaarden..

U heeft een geldig KvK-nummer

De subsidie is beschikbaar voor allerlei soorten ondernemers mits u een geldig KvK-nummer heeft, bijvoorbeeld: zelfstandig ondernemers, ondernemers in de land- en tuinbouw, verenigingen van eigenaren (VVE’s), woningcorporaties, maatschappen, stichtingen en verenigingen

U mag nog geen koopovereenkomst zijn aangegaan wanneer u subsidie aanvraagt

Bovendien neemt u het apparaat binnen 12 maanden na de goedkeuring van de aanvraag in gebruik. Eenmalig uitstel is mogelijk.

U bent eigenaar van de investering

De aanvrager moet een bewijs (een factuur) aanleveren dat het apparaat geïnstalleerd is door een deskundig installateur.

 

Wilt u het subsidiepotentieel van uw onderneming maximaal benutten?

Laat uw gegevens achter, of bel of mail Alex Beek, voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek, direct subsidieadvies of voor een 2nd opinion over een lopende aanvraag.

Contactformulier

AB Consultancy